« Volver

Castell apareix citat per primera vegada en un document en el 1.065.

Descripció

El Castell apareix citat documentalment per primera vegada en un document datat el 8 d'abril de l'any 1.065, però la seva existència és sens dubte molt més antiga, ja que durant els treballs de restauració van ser trobats restes de cultures molt anteriors, com la romana, i vestigis de l'Edat del Bronze. El castell fortificat s'eleva sobre una base de roca massissa. Està assentat sobre amb la seva característica torre de l'homenatge, que és senyal d'identitat del poble, i el magnífic palau que dóna a la Plaça del Castell orientada a llevant. La muralla del castell s'adapta a la seva forma irregular i aconsegueix una altura considerable. Està situat al centre de la vila medieval del mateix nom, envoltat dels seus carrerons plens de façanes romàniques i gòtiques, entre altres encants arquitectònics. És, sens dubte, un paratge evocador de somni.

A finals del segle XI, els senyors del castell agafen el nom del poble, ia partir d'aquest moment, la família i el seu castell es veuen embolicats en nombrosos avatars bèl·lics relacionats amb la Corona d'Aragó. Això porta a la constant ampliació del castell ia la seva posterior transformació en sumptuós palau. Quan l'aristocràcia abandona el camp i se'n va a les grans ciutats, el castell pateix el mateix abandó que les altres fortaleses de la comarca i es va degradant a poc a poc fins a convertir-se en un residu monumental que és utilitzat per la gent del poble per a usos ramaders i agrícoles.

L'any 60, el castell, que havia passat per diferents mans, és adquirit per nobles catalans, que inicien una completa restauració fins a convertir de nou en el sumptuós palau que en els seus bons temps ja havia estat. El resultat va ser tan excel·lent que aquesta obra ha estat considerada com la millor restauració privada d'un castell a tot Espanya. En total vuit extraordinàries suites i diversos salons que denoten la grandesa de la propietat. La reconstrucció completa de la torre i les restes de les muralles permetria comptar amb una de les propietats més extraordinàries de Catalunya.

Ref: 
4007
Precio: 
Consult
Localitat: 
Classificació: 
Construcció: 
3 000 m2
Terreny: 
5 000 m2
Qualificació energètica de la propietat

Propietats similars

Vista de castillo de Foixá en el Baix Empordà y parte de la muralla fortificada y vista del jardín que lo rodea la propiedad
Ref: 4003
Consult
Vista general del castillo y la iglesia
Ref: 4002
650.000 €
Ref: 1270
6.500.000 €
Ref: 8006
2.500 €
Venuda
Ref: 6015
1.350.000 €
Vista desde la parcela
Ref: 5010
2.000.000 €
Llogada
Piscina en la fachada de la casa orientada a Sur
Ref: 4022
6.390.000 €
Vistes des del jardí de la propietat
Ref: 4059
6.000.000 €