« Volver

Aquest preciós castell és un gran edifici d'estructura cúbica i teulada a quatre vessants.

Descripció

Aquest preciós casal  és un gran edifici d´estructura cúbica i teulat a quatre vessants. La casa aixecada inicialment sobre tres cossos es va transformar en un palauet. Té la façana perpendicular a la carretera i davant seu s´obre un parc de gust francès i retocs barrocs. El jardí estructura un espai compensat, que equilibra la tradició i la modernitat.

L´edifici va ser reconstruït al s. XVII per convertir-se en un casal fortificat, amb garites i espitlleres i al s. XIX es van retocar les torres de defensa.

Són notables el parament i les estances interiors bellament decorades amb pintures, moltes de tema mitològic i esgrafiats. Els escuts heràldics dominen les façanes i en un d´ells hi figura gravat l´any 1593.

En els darrers 200 anys la casa s´ha vist reformada i embellida i s´ha convertit en un espai comfortable sense perdre gens de la seva identitat.

L´edifici ha travessat la història sense gaire complicacions, malgrat que durant la guerra civil va perdre una part de l´arxiu familiar.

A l´esquerra de l´entrada principal hi ha una capella adossada (dedicada a Sant Judes) d´estil gòtic tardà. El cor barroc és d´una gran bellesa.

A l´arxiu de la casa es conserven  documents que recullen la història de la família i de l´Empordà. També es conserva l´arbre geneològic dels Caramany, on se succeixen les unions amb les famílies nobles de Catalunya: els Biure, els Galceran, els Sala, els Armengol o els Margarit. D´aquí van sortir personalitats destacades: cavallers, capitans, monjos, abadesses i fins i tot cardenals.

A l´antiga biblioteca s´hi troben des de contractes de censos fins a unes memòries particulars, que van deixar per a la posteritat un troç de la història de l´Empordà, des del 1630 fins al 1660.

La vivenda principal té una superfície aproximada de2.500 m2 i uns 200 m2 més entre pavellons i porxos.

Localització

Ref: 
4016
Precio: 
Consult
Localitat: 
Classificació: 
Construcció: 
2 700 m2
Terreny: 
30 000 m2
Característiques addicionals: 
Piscina
Garatge
Qualificació energètica de la propietat

Propietats similars

Venuda
Vista general de la masia, jardí i piscina
Ref: 3128
725.000 €
Ref: 4007
Consult
Vista de castillo de Foixá en el Baix Empordà y parte de la muralla fortificada y vista del jardín que lo rodea la propiedad
Ref: 4003
Consult
Venuda
Ref: 6005
950.000 €
Ref: 5013
2.600.000 €
Venuda
Vista general del castillo ubicado sobre una colina en el centro de la las tierras de su propiedad
Ref: 4001
990.000 €
Calle de acceso a las casas
Ref: 2012
267.000 €
Vista de los campos de olivos y la masía al fondo de la imagen
Ref: 1437
490.000 €