Girona – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Capital del Gironès i de la província homònima, Girona (1) es troba enmig de quatre rius: el Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligants; i està comunicada per carretera, ferrocarril i aeroport (2). Centre econòmic de la província, Girona és una de les ciutats més importants de Catalunya i una de les més actives en l’àmbit cultural i empresarial (3).

 

(1) Entrada de Girona a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Girona

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170792

(3) Girona Turisme

http://www.girona.cat/turisme/cat/index.php

 

QUÈ ES POT FER

Des de l’atractiu urbà de Girona fins als pobles rurals i amb encant, aquesta comarca conté propostes per a tothom: fires i festes tradicionals, esports d’aventura, cuina local elaborada amb productes de la terra... i un territori ric en paisatge i cultura.

 

       PATRIMONI HISTÒRIC

La capital de la comarca del Gironès és una de les més riques en patrimoni medieval de Catalunya: la catedral, els Banys Àrabs o el call jueu, un dels més importants de tot Europa. Ineludibles, també, els passejos per la vora del riu Onyar, la Rambla o el Parc de la Devesa, així com el Museu del Cinema o el Museu d’Història de la Ciutat.

       GIRONA AMB ELS MÉS PETITS

Com és una ciutat vista amb ulls de nen? Girona ha creat una guia inèdita que permet apropar-la als més petits: s’hi troben propostes culturals, d’esbarjo, curiositats, llegendes, passatemps... i fins i tot gastronòmiques!

http://www.girona.cat/turisme/cat/activitats.php

http://www.girona.cat/turisme_infants/cat/

 

GASTRONOMIA

Poques ciutats del món poden dir que tenen a casa seva el millor restaurant del món (El Celler de Can Roca) i, a més, d’altres amb estrelles Michelin, així com locals amb la millor cuina tradicional i de mercat. La Setmana Gastronòmica de Girona, a més, promou la cuina local i de les comarques gironines amb tasts per a tots els paladars i butxaques.

 

http://www.setmanagastronomica.com/cat/index.asp

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 972 18 16 10

Ajuntament de Girona

http://www.girona.cat/