Figueres – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Figueres és la ciutat més influent, en l’àmbit econòmic i comercial, de tot l’Empordà (1). Capital de la comarca de l’Alt Empordà, Figueres es troba a la part més nord-oriental de Catalunya (2). I el fet de ser la zona de pas entre Barcelona i el sud de França l’ha convertit en una àrea estratègica de comunicacions on destaquen els sectors turístic i de serveis com a principals focus de desenvolupament econòmic (3).

 

(1) Entrada de Figueres a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Figueres

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170669

(3) Figueres Turisme

http://ca.visitfigueres.cat

 

QUÈ ES POT FER

Que Figueres tingui un dels museus més visitats de Catalunya no és debades. La raó? Que el seu fill més il·lustre sigui un dels artistes més influents i transgressors de la història de l’art mundial.

 

       ACTIVITATS POPULARS

El Teatre-Museu Dalí presenta l’obra de Salvador Dalí, on s’exposen les principals creacions de l’artista des de les primerenques fins a les dels darrers anys. Una joia única, captivadora i de visita obligada.

http://www.salvador-dali.org/museus/teatre-museu-dali/

 

http://ca.visitfigueres.cat/que-visitar/museus/

 

 

       PATRIMONI HISTÒRIC

Una ruta pel casc antic de Figueres és sinònim de passeig en el temps: a través de les seves places i els seus carrers és possible conèixer els orígens fundacionals de la vila fins a endinsar-se en la ciutat moderna que és avui dia.

http://ca.visitfigueres.cat/que-visitar/patrimoni/ruta-de-patrimoni-del-centre-historic/

 

GASTRONOMIA

 

La identitat figuerenca és més present que mai en la seva gastronomia, especialment en les fires i mostres que cada any celebra: la Mostra de Vi i de gastronomia de l’Empordà, la Fira del Bunyol o la Fira Gust. Però sobretot hi ha un producte genuí que va lligat a la ciutat: la ceba de Figueres, lilosa, més aviat dolça i cruixent, i la preferida per a les amanides i els sofregits.

 

http://ca.costabrava.org/que-fer/gastronomia/productes/ceba-de-figueres

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 680 002

Ajuntament de Figueres

http://www.figueres.cat/