Cassà de la Selva – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Al peu de la cadena muntanyosa de les Gavarres, i limitant amb el Baix Empordà, es troba Cassà de la Selva, a la comarca del Gironès (1). Ubicat en un punt estratègic, comunicat amb Barcelona per la carretera C-65, i a 12 km de Girona, Cassà està a 10 minuts de l’Aeroport Internacional Girona-Costa Brava (2). L’agricultura, la ramaderia i la indústria són els pilars econòmics d’aquesta localitat gironina (3).

 

(1) Entrada de Cassà de la Selva a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cass%C3%A0_de_la_Selva

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170448

(3) Gironès, terra de passeig (Gironès Turisme)

http://www.turismegirones.cat/

 

QUÈ ES POT FER

La cultura i els espais naturals es donen la mà en aquest indret singular, on els amants de la història i del paisatge trobaran el lloc idoni per aprendre i desconnectar.

       NATURA I PAISATGE

Entre la plana i el massís de les Gavarres, els boscos de suredes i pinedes típicament mediterranis constaten el caràcter natural de l’indret. Una profusa xarxa de dolls i rieres recorren el municipi, amb torrents d’aigua que reguen oms, pollancres o salzes. Sense oblidar els habitants nadius de la zona: senglars, esquirols, guilles, mussols, perdius, rossinyols...

       PATRIMONI GENUÍ

Dos museus d’allò més originals permeten descobrir la riquesa cultural de Cassà: el Museu Catalunya Postal (que recorre el país a través de les imatges de les postals dels darrers 150 anys) i el Parc de les Arts Contemporànies de Cassà (una col·lecció única d’art a l’aire lliure).

 

http://www.catalunyapostal.cat/

http://www.parcart.net/

http://www.cassa.cat/web/index.php/el-poble

 

GASTRONOMIA

 

A mig camí entre els productes de la mar i els de la terra, la cuina de Cassà és una fidel hereva de la tradició gastronòmica catalana i, com no podia ser d’una altra manera, de la de les comarques gironines. Però la cuina d’autor també té el seu lloc, juntament amb nombroses fires, festes i mercats dedicats a l’art del menjar, com ara la Fira de la Caça.

 

http://www.turismegirones.cat/cat/on-menjar.html

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon Policia Local: 972 46 10 69

Ajuntament de Cassà de la Selva

http://www.cassa.cat/