Ripoll – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Capital de la comarca del Ripollès (1), el terme municipal de Ripoll és muntanyós i s’articula a l’entorn de dos rius (el Ter i el Freser). Amb una extensió de prop de 74 km2 i gairebé 11.000 habitants (2), Ripoll està comunicat amb les poblacions properes per carretera i amb la Garrotxa pel túnel de la Vall de Bianya, i a través de la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà s’accedeix fàcilment a França (3).

 

(1) Entrada de Ripoll a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Ripoll

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171479

(3) Ripoll Turisme

http://www.ripoll.cat/turisme5.php

 

QUÈ ES POT FER

Ubicat en un lloc privilegiat de la geografia catalana, per la riquesa natural i patrimonial de la regió, Ripoll alberga una dels construccions romàniques més completes i interessants d’Europa.

 

       MONESTIR DE RIPOLL

            El Monestir de Ripoll, que disposa d’un Centre d’Interpretació que dóna les eines per endinsar-se de manera didàctica en la seva història i el seu encant, és un conjunt monàstic del segle XII, reconstruït al llarg dels segles.

http://www.ripoll.cat/turisme/monestir-de-ripoll/

 

 

       TURISME ACTIU

Si s’agafa un mapa i s’observen els entorns de Ripoll és fàcil veure com la natura s’obre davant els ulls del passejant i li ofereix una sèrie de senders senyalitzats per fer a peu, amb miradors que regalen unes vistes panoràmiques indescriptibles, com la ruta de Sant Bartomeu, de Sant Roc, Sant Antoni de Morers o la de Santa Maria de Catllar.

 

http://www.ripoll.cat/turisme/els-miradors/

 

GASTRONOMIA

 

La cuina de Ripoll, com tota la de la comarca, és rica en sabors, textures i en productes de la terra, com els embotits o les carns. Però els dolços són la cirereta per als més llaminers: les coques, les famoses “carícies” de Ripoll, els melindros, els carquinyolis, els ametllats...

 

http://www.ripoll.cat/turisme/productes-tipics/

 

http://www.ripoll.cat/turisme/on-menjar/

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 972 71 44 14

Ajuntament de Ripoll

http://www.ripoll.cat/