Prats de Lluçanès – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Prats de Lluçanès, capital de la comarca natural del Lluçanès (1), es troba entre les comarques del Bages, Osona i el Berguedà, una zona privilegiada que propicia el conreu del blat i de les vinyes, així com les pastures. Amb una extensió de prop de 14 km2 (2) i a 700 metres sobre el nivell del mar, el clima és mediterrani continental, amb temperatures temperades a l’estiu i fredes a l’hivern (3).

 

(1) Entrada de Prats de Lluçanès a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Prats_de_Llu%C3%A7an%C3%A8s

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=081712

(3) Consorci del Lluçanès

http://consorci.llucanes.cat/

 

QUÈ ES POT FER

El casc antic de la vila, amb riques mostres de patrimoni cultural, mereix una visita, així com el seu entorn, on és possible viure la natura sobre dues rodes o practicant-hi senderisme.

 

http://www.turisme.llucanes.cat/turisme/

http://www.agroturisme.llucanes.net/

http://www.pratsdellucanes.cat/web/index.php/turisme/oficina-de-turisme

http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08171

 

       PATRIMONI CULTURAL

Un patrimoni cultural immens permet conèixer la personalitat pròpia de la contrada: el rastre dels bandolers i els mites i llegendes que han deixat, les històries de les bruixes, la petjada de la Guerra Civil i desenes d’exemples d’art i arquitectura medieval, renaixentista, barroca i industrial.

 

      TURISME ACTIU

Nombroses rutes i senders així com circuits fixos d’orientació són una porta oberta a la riquesa natural del Lluçanès: entre boscos, turons i rierols descobrirà racons idíl·lics com ermites i esglésies amagades en paratges singulars.

 

GASTRONOMIA

 

La ruta de la transhumància permet conèixer la importància d’aquesta activitat a la zona. Així doncs, bestiar com el xai converteixen aquest animal en un producte essencial a la cuina de la comarca. Però també els formatges, els embotits, les coques o les melmelades.

 

http://www.turisme.llucanes.cat/turisme/gastronomy

http://www.turisme.llucanes.cat/turisme/gastronomy?s_category_id=5

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 93 881 57 00

Ajuntament de Prats de Lluçanès

http://www.pratsdellucanes.cat