Begur – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Aquest municipi del Baix Empordà (1), que inclou els nuclis d’Aiguafreda, Sa Riera o Aiguablava, entre d’altres, comprèn gran part del massís muntanyós de Begur (a la Serralada Litoral) i ocupa una superfície aproximada de 20 km2 (2). Pins i alzines poblen les zones boscoses, obertes a la mar en petites cales, que doten de gran personalitat la geografia de l’indret (3).

 

(1) Entrada de Begur a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Begur

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170139

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda.cat/ca/begur.html

 

QUÈ ES POT FER

Gaudir del paisatge, viure la mar o endinsar-se pels carrerons de Begur, que exhalen records d’un passat llunyà, fan imprescindible una visita a aquesta localitat marinera.

 

       PATRIMONI HISTÒRIC

La fotografia indiscutible de Begur és el seu castell medieval i les torres de defensa (s. XVI i XVII). O el seu passat iber, les restes del qual confirmen l’existència dels primers pobladors del nucli des de temps immemorials. Però també el passat indià, que palesa els viatges al continent americà d’alguns begurencs que al s. XIX van fer-hi fortuna.

       PLATGES

La reserva marina de ses Negres i la costa, salvatge i abrupta, juntament amb innumerables cales i platges, aglutinen turistes i oriünds en una gran oferta d’activitats: senderisme o activitats nàutiques.

http://www.begur.cat/turisme/cat/index.php

 

GASTRONOMIA

Peixos, mariscs, carns, fruites i verdures són els protagonistes de la gastronomia begurenca, on destaquen plats com els arrossos, els “mar i muntanya” i els “platillos”. Sempre atenta, però, als productes de temporada i als peixos de roca, considerats els més gustosos de la cuina empordanesa, en la qual es basa la Campanya Gastronòmica que s’hi celebra cada primavera.

http://www.begur.cat/turisme/cat/gastronomia.php

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 769 259

Ajuntament de Begur

http://www.begur.cat/