La Bisbal d’Empordà – Catalunya (Espanya)

       SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

La plana de l’Empordà acull La Bisbal, un poble d’interior situat a tocar del massís de les Gavarres i travessat pel riu Daró (1).

Com a capital del Baix Empordà, La Bisbal és un nucli urbà ben comunicat amb Girona i les principals poblacions costaneres (2), i té una població de prop d’11.000 habitants (3).

 

(1) Entrada de la Bisbal d’Empordà a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/La_Bisbal_d%27Empord%C3%A0

(2) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda-costabrava.org/ca/territori/42

(3) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170221

 

 

       QUÈ ES POT FER

Rica en història i tradicions, La Bisbal traspua personalitat en cada racó i en cadascuna de les seves creacions artístiques, que esdevenen una veritable temptació.

       PATRIMONI HISTÒRIC

La història local és present arreu del nucli històric: al call jueu i als carrers en ziga-zaga, al castell palau del s. XI, a l’església barroca de Santa Maria (s. XVIII), al Convent, al Pont Vell o als edificis modernistes, que mostren l’evolució de La Bisbal des de l’època medieval fins a l’actualitat.

 

       L’ART DE LA TERRISSA I LA CERÀMICA

La principal característica de La Bisbal són els productes ceràmics, treballats de manera artesanal i de gran qualitat artística. Cada any, la Fira de la Ceràmica Artesana i Industrial és un aparador d’aquesta tradició, que es pot aprendre i conèixer al Terracotta Museu.

 

http://www.visitlabisbal.cat/ca/que-fer

http://www.visitlabisbal.cat/ca

 

http://www.museuscostabrava.cat/index.php?pagina=2&museu=2&idioma=1

 

    GASTRONOMIA

 

A més de la cuina tradicional de la zona, la mostra Tastaolletes promou la unió de la cuina bisbalenca presentada en plats de ceràmica fets al poble. D’altra banda, a la Bisbal es poden trobar dolços de pastisseria genuïns: els bisbalencs, els càntirs i els russos, difícils de resistir-s’hi.

 

http://www.visitlabisbal.cat/ca/on-i-que-menjar

http://ca.costabrava.org/que-fer/gastronomia/esdeveniments-gastronomics/calendari-gastronomic/tastaolletes-mostra-de-gastronomia-i-ceramica-de-la-bisbal-d-emporda-110985

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 972 640 292

Ajuntament de La Bisbal d’Empordà

http://www.labisbal.cat/