Corçà – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Ubicat al nord-oest del Baix Empordà (1), i proper a viles com La Bisbal o Ullastret, Corçà es divideix en dues zones: una, ocupada per petits turons, i l’altra, la plana (2). És un poble actiu gràcies a una notable activitat agrícola i industrial així com també del sector terciari (3).

 

(1) Entrada de Corçà a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cor%C3%A7%C3%A0

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170577

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda.cat/ca/corca.html

 

QUÈ ES POT FER

Corçà està format per diversos nuclis i veïnats (Anyells, Casavells, Matajudaica, Planils i Cassà de Pelràs), cadascun dels quals té propostes irresistibles per al visitant.

 

       PATRIMONI HISTÒRIC

El casc antic de Corçà conserva la seva estructura medieval així com algunes cases al carrer del Mur i al carrer Major, a més de l’església romànica de Santa Cristina (s. XII), de gran personalitat arquitectònica.

       NUCLIS PROPERS

A Anyells, una quinzena de masies en un entorn de gran valor paisatgístic fan indispensable una passejada. O a Cassà de Pelràs, on la majoria d’edificacions van ser realitzades amb pedra volcànica, típica de la contrada.

http://www.baixemporda-costabrava.org/es/turismo/58

 

GASTRONOMIA

 

A més d’una oferta variada de bars i restaurants, cal destacar que a Corçà hi ha un restaurant amb estrella Michelin, el Bo·TiC, que s’inspira en la cuina tradicional empordanesa basada en la creativitat i, sobretot, en una selecció acurada de les matèries primeres i dels vins que les acompanyen.

 

http://www.corca.cat/turisme-2/on-menjar/

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 769 259

Ajuntament de Corçà

http://www.corca.cat/