Foixà – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Situat a la part dreta del riu Ter (1), Foixà es troba al nord-oest del Baix Empordà al qual s’arriba per la carretera comarcal de Girona-La Bisbal i està comunicat amb diversos termes municipals limítrofs. Amb una població de poc més de 300 habitants (2), l’economia de Foixà es basa principalment en l’agricultura i la ramaderia (en especial l’aviram i el porcí) (3).

 

(1) Entrada de Foixà a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Foix%C3%A0

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170681

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda.cat/ca/foixa.html

 

QUÈ ES POT FER

La riera de Foixà divideix en dos nuclis la localitat: la Vila i l’Església, tots dos rics en patrimoni cultural.

       PATRIMONI HISTÒRIC

Les restes més antigues de Foixà daten del segle XIII i el millor testimoni n’és el castell, que s’alça imponent tot fent de talaia des d’on es veuen els territoris de l’antic comtat d’Empúries. Però també destaca l’edifici gòtic de Can Planiol (s. XVI) i els diversos portals, testimoni de l’antiga muralla medieval.

 

      DESCOBERTA DE L’ENTORN

Petits pobles com Cuells, La Sala, Sant Llorenç de les Arenes o el poblat medieval de Sidillà ofereixen al visitant meravelles del seu passat medieval i industrial en un marc paisatgístic incomparable.

http://www.baixemporda-costabrava.org/es/turismo/58

 

GASTRONOMIA

 

Per conèixer amb profunditat la cuina d’aquest poble, que beu de la influència culinària de la comarca, no hem d’obviar la publicació de Georgina Regàs titulada La cuina de festa major i altres plats de la Lola de Foixà (amb dibuixos de l’artista Ricard Opisso), que ens regala receptes tradicionals de la contrada com ara els farcits de pomes, els platillos, l’oca amb naps o els cèlebres brunyols.

 

http://www.amazon.com/cuina-Festa-altres-Catalan-Edition/dp/8470801503

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 769 259

Ajuntament de Foixà

http://www.foixa.cat/