Monells – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Monells pertany a un dels tres nuclis que formen un dels municipis més grans de Catalunya: Cruïlles (1). Amb una població de prop de 200 habitants (2), Monells és un poble amb encant que sovint ha esdevingut escenari cinematogràfic per la seva pintoresca plaça, probablement una de les més fotografiades de l’Empordà (3).

 

(1) Entrada de Monells a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Monells

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=179011

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda.cat/ca/cruilles_monells_sant_sadurni_de_l_heura.html

 

QUÈ ES POT FER

El nucli de Monells, ple de carrerons estrets i empedrats, està dividit per la riera del Rissec i separa el poble en dos barris: el barri del Castell i el barri de la Riera, tots dos ben mereixedors d’una visita.

       FESTES I CELEBRACIONS

Monells (juntament amb les viles adjacents) ofereix una vasta proposta d’activitats culturals, populars i festives a l’abast de tothom: la Festa Petita, la Senglanada, el Concert de Jazz, la Festa Major o la Cavalcada de Reis, a més de diversos mercats i fires dedicades als productes locals.

http://www.cruilles.cat/ca/festes.html

http://www.cruilles.cat/ca/monells.html

 

       PATRIMONI HISTÒRIC I SENDERISME

El barri del Castell s’articula a l’entorn de la plaça Major, que destaca per la gran porxada que la presideix. De l’antic castell gairebé no en queden vestigis, però sí de les muralles originals d’època medieval així com l’església gòtica de Sant Genís. Els amants del senderisme tenen a la seva disposició diverses rutes per gaudir de l’entorn (Santa Pellaia, Sant Cebrià dels Alls o Dant Cebrià de Lledó).

http://www.cruilles.cat/ca/rutes.htm

 

 

GASTRONOMIA

 

Amb la personalitat pròpia de la tradició gastronòmica empordanesa, els restaurants de Monells i els nuclis adjacents posen a l’abast d’habitants i visitants propostes culinàries per a tots els gustos: des de sofregits i carns guisades fins a arrossos i fideuades o peixos i mariscs, acompanyats, sempre, dels millors vins del país i la comarca.

 

http://www.cruilles.cat/ca/on_menjar.html

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 640 573

Ajuntament de Cruïlles

http://www.cruilles.cat/