Palafrugell – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Al bell mig de la Costa Brava, entre les Gavarres i les muntanyes de Begur, Palafrugell s’alça damunt del cap de Sant Sebastià, a 165 metres sobre el mar i amb 12 km de cales i platges (1).

Amb prop de 23.000 habitants (2), Palafrugell és el municipi més poblat del Baix Empordà, i conté, en el seu terme municipal, nuclis d’interior i de costa, com ara Calella, Llafranc o Tamariu. La indústria surera i el turisme són el motor econòmic de la zona (3).

 

(1) Entrada de Palafrugell a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Palafrugell

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171175

(3) Palafrugell Turisme

http://visitpalafrugell.cat/

 

QUÈ ES POT FER

Patrimoni natural, literari i industrial i una llista inacabable de cales fan de Palafrugell el lloc idoni per descansar i gaudir de l’entorn.

      PALAFRUGELL I ELS VOLTANTS

El nucli urbà de Palafrugell permet practicar activitats culturals, esportives i comercials. Els nuclis de Santa Margarida, Ermedàs, Llofriu, Calella, Llafranc i Tamariu el complementen amb un medi natural i marítim inigualable.

 

       ACTIVITATS A LA NATURA

El paisatge de Palafrugell permet ser descobert a través dels camins de ronda, practicant submarinisme, senderisme, cicloturisme i golf, així com gaudint de les platges i d’activitats culturals i lúdiques de primer nivell.

http://visitpalafrugell.cat/que-hi-trobaras/per-que-visitar-nos/

 

GASTRONOMIA

 

Rica i variada, la cuina palafrugellenca combina la tradició amb l’avantguarda, i els productes de la mar hi ocupen un lloc principal. Jornades com la Garoinada (cuina de garotes) o la d’Es niu (plat típic de la Quaresma) denoten la cura per la gastronomia de la contrada.

 

http://visitpalafrugell.cat/gastronomia/

 

http://visitpalafrugell.cat/gastronomia/campanyes-gastronomiques/

 

http://visitpalafrugell.cat/gastronomia/centre-dinterpretacio-de-la-gastronomia-2/centre-dinterpretacio-de-la-gastronomia/

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 972 30 62 92

Ajuntament de Palafrugell

http://www.palafrugell.cat/