La Pera – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

El municipi de la Pera (al Baix Empordà) el formen els nuclis de Púbol i Pedrinyà (1). Ubicat a la part més baixa, i al centre de la vall que ocupa, la Pera s’alça en un pujol, on s’emplaça un entramat urbà d’origen medieval format per cases construïdes als vessants del turó (2), on s’imposa la figura del campanar (d’estil gòtic) (3).

 

 

(1) Entrada de la Pera a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/La_Pera

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171306

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.visitemporda.com/ca/territori/65

 

QUÈ ES POT FER

Després de recórrer els carrers de la Pera és un bon moment per conèixer els nuclis adjacents: Púbol i Pedrinyà, amb sorprenents propostes de patrimoni cultural i natural.

       PÚBOL

A 1 km de la Pera trobem Púbol, antic nucli feudal amb el centre fortificat i l’imponent castell (s. XIV-XVI), adquirit per Salvador Dalí i convertit, actualment, en la Casa-Museu Castell Gala-Dalí, la principal atracció turística de la zona.

http://www.salvador-dali.org/museus/castell-gala-dali-pubol/

 

       PEDRINYÀ

D’aquest nucli destaca l’església de Sant Andreu, una construcció romànica (s. XI-XII) que ha estat reconstruïda en les èpoques successives per tal de mantenir-la i evitar que quedés en ruïnes.

http://www.baixemporda.cat/ca/la_pera.html

 

GASTRONOMIA

 

Com la majoria de pobles d’interior de l’Empordà, la cuina de la Pera fa honor a la tradició i a les receptes que, generació rere generació han contribuït a mantenir-la: arrossos, peixos i mariscs, estofats, amanides de productes de l’hort i altres productes autòctons com les botifarres, els formatges i els llegums, que en els darrers anys s’han intentat recuperar i introduir novament en els plats de la majoria de restaurants de la zona.

 

http://www.lapera.cat/guia-del-poble/on-menjar-i-on-dormir/

 

http://www.visitemporda.com/ca/gastronomia/29

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 488 205

Ajuntament de La Pera

http://www.lapera.cat/