Rupià – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Comunicat de manera excel·lent amb les principals localitats de l’Empordà, Rupià, a 66 metres d’altitud sobre el nivell del mar (1), és una de les poblacions més petites de la comarca, amb gairebé 250 habitants (2).

Declarada Conjunt Historicoartístic per la Generalitat de Catalunya (3), Rupià és tan sorprenent com poc conegut.

 

(1) Entrada de Rupià a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Rupi%C3%A0

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171539

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda-costabrava.org/ca/territori/67

 

 

QUÈ ES POT FER

Tant el nucli urbà com els afores ofereixen espais singulars dignes de ser vistos: història, natura i cultura s’hi donen la mà.

      PATRIMONI HISTÒRIC

Antic indret de domini del bisbat de Girona, Rupià conté vestigis de l’edat mitjana com el castell (d’estil gòtic civil) o les muralles (del segle XV), que encerclen el casc antic, de traçat típicament medieval. A les rodalies, el Mas Llorà mostra com era un casal del segle XVIII.

 

       PATRIMONI NATURAL

També als voltants de Rupià es troba l’Olivera Grossa del Mas Llorà, un arbre mil·lenari de grans dimensions que Josep Pla va immortalitzar en diversos textos i batejà com a l’“olivera prodigiosa”.

 

GASTRONOMIA

 

Com a la resta de poblacions de l’Empordà, la cuina de Rupià es caracteritza per la seva riquesa de sabors, colors i textures, que troben en els peixos i mariscos (procedents de la Costa Brava), els productes de l’horta, les carns i els productes lactis. Una àmplia oferta de restaurants a la zona demostra que la identitat de la comarca passa, essencialment, per la seva gastronomia.

 

http://www.viamichelin.es/web/Restaurantes/Restaurantes-Rupia-17131-Girona-Espana?strLocid=31NDEycmkxMGNOREl1TURFNU5qRT1jTXk0d01UQTJOZz09

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Ajuntament de Rupià

http://www.rupia.cat/