Torrent – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Amb una extensió de 8 km2, Torrent està situat (1) al centre-est del Baix Empordà i comunica amb la carretera que uneix Palafrugell amb Girona.

Menys de 200 habitants ocupen una trentena de cases situades al nucli històric (2), el qual, gràcies a les seves dimensions reduïdes, esdevé un indret ideal per formar part activa de la localitat (3).

 

(1) Entrada de Torrent a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Torrent_%28Baix_Empord%C3%A0%29

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171978

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda.cat/ca/torrent.html

 

QUÈ ES POT FER

Descobrir els secrets que amaga la història, conèixer les tradicions més arrelades i sentir-se part d’aquest petit territori ple de personalitat.

        PATRIMONI HISTÒRIC

Essencialment medieval, a Torrent es respira aquesta època en tots els seus racons: l’església parroquial de Sant Vicenç (s. XIV), el campanar, el castell, les restes de la muralla... i els seus carrers i cases, agrupades al centre històric.

http://www.municat.gencat.cat/municat/index.php?page=consulta&mostraEns=1719780001

 

      EL MUSEU DE LA CONFITURA

Conegut dins i fora de la comarca, aquest museu, inaugurat el 2004, mostra la història i l’evolució d’aquesta creació culinària genuïna, a més de posar a l’abast dels visitants desenes de sabors de confitures, des dels més clàssics als més originals.

http://museuconfitura.com

 

GASTRONOMIA

 

El protagonista indiscutible de la gastronomia de Torrent és dolç i de colors: la confitura. El museu dedicat a aquest producte, molt actiu a la zona, difon, mitjançant tallers, activitats i propostes de maridatges la polivalència i vigència de la confitura en diversos àmbits de la gastronomia.

 

http://museuconfitura.com/els-sabors-del-museu/

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local / Protecció Civil: 972 418 655

Ajuntament de Torrent

http://www.torrent.cat/