Torroella de Montgrí – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Envoltada per camps i regada pel riu Ter, Torroella de Montgrí se situa al peu del massís del Montgrí (a 302 m) i està comunicat per carreteres locals i nacionals (1). L’agricultura, el comerç i la indústria són les principals activitats econòmiques de la vila (2), que si bé no és un nucli especialment turístic, ofereix un programa molt ampli d’activitats i iniciatives culturals per a visitants i locals (3).

 

(1) Entrada de Torroella de Montgrí a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Torroella_de_Montgr%C3%AD

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171997

(3) L’Estartit Turisme

http://www.visitestartit.com/

 

QUÈ ES POT FER

Ideal per passejar-hi tant a l’hivern com a l’estiu, els carrers i paisatges de Torroella esdevenen testimoni indiscutible del pas del temps: el visitant és convidat a endinsar-s’hi.

 

http://www.visitestartit.com/ca/36/Torroella-de-Montgri/Patrimoni-arquitectonic-html

 

       NUCLI HISTÒRIC

La plaça de la Vila, centre del poble on s’arriba a través dels característics carrers ortogonals, és porticada i irregular, i dóna a la plaça una personalitat pròpia. Però també destaquen les muralles, el portal de Santa Caterina (s. XI-XIII), la torre de les Bruixes (s. XV-XVI) i les cases colonials dels indians que van fer les Amèriques, d’alt interès arquitectònic.

 

       PATRIMONI NATURAL I CULTURAL

El Museu de la Mediterrània és una finestra oberta als aromes del Mare Nostrum, als seus sons, a les seves melodies i als seus paisatges. D’altra banda, el Centre d’Interpretació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter convida a conèixer els paratges, la flora i la fauna d’aquest indret.

http://www.baixemporda.cat/ca/la_pera.html

http://www.visitestartit.com/ca/37/Torroella-de-Montgri/Art,-musica-i-cultura-html

 

GASTRONOMIA

 

A més dels mercats setmanals (a Torroella i l’Estartit), que permeten adquirir productes locals de primera qualitat, a aquesta localitat s’organitzen dues jornades gastronòmiques que apleguen gent d’arreu del país: els Tastets de Mar i La Poma a la Cuina.

 

http://www.visitestartit.com/ca/63/Orientacio/On-menjar/Restaurants-html

 

http://www.visitestartit.com/ca/569/Promocio/Comer%C3%A7-i-gastronomia/Estacio-Nautica-l%E2%80%99Estartit-Illes-Medes-html

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 75 81 12

Ajuntament de Torroella de Montgrí

www.torroella-estartit.cat