Ullastret – Catalunya (Espanya)

       SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Situat a 49 m d’altitud i amb una extensió d’11 km2 (1), Ullastret es troba a la comarca del Baix Empordà (2). Proper a La Bisbal d’Empordà (capital de la comarca), s’emplaça a la plana del baix Ter, travessat pel riu Daró (3).

 

 (1) Entrada d’Ullastret a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Ullastret

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=172057

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda.cat/ca/ullastret.html

 

       QUÈ ES POT FER

La personalitat d’Ullastret passa pels jaciments del poblat ibèric, però també per les restes d’època romana i medieval, com la muralla, l’església, la llotja o la plaça gòtica.

 

http://www.ullastret.cat/media/sites/180/triptic-catala.pdf

 

       CONJUNT ARQUEOLÒGIC

Seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya, la ciutat ibèrica de Puig de Sant Andreu és un dels jaciments més importants de l’Estat en la seva categoria: amb la muralla, els carrers, les cases i els temples dels habitants de l’indret, la tribu dels indigets, que hi van viure en el segle VI aC.

http://www.mac.cat/Seus/Ullastret

 

       PLATJA I VISTES PANORÀMIQUES

Els qui vulguin gaudir d’una de les vistes més impressionants del Baix Empordà no poden obviar Ullastret, que des del jaciment arqueològic obsequia amb un paisatge únic de la zona. Molt a prop, la platja del Castell de Palamós.

 

H2    GASTRONOMIA

 

Una visita a Ullastret és l’excusa perfecta per degustar els plats típics de l’Empordà i la cuina catalana, on destaquen especialitats com ara l’arròs negre a la brasa, els suquets de peix de roca, carns com el cabrit al forn o a la brasa i postres com el recuit amb mel i fruits secs.

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 757 767

Ajuntament d’Ullastret

http://www.ullastret.cat/