Cadaqués – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Per visitar el que és possiblement un dels pobles amb més encant de tot Catalunya cal arribar fins a la part més oriental del país i de l’Alt Empordà (1). Cadaqués, amb un terme municipal d’una extensió de poc més de 26 km2 (2), té una població majoritàriament de segona residència, i el mou un motor econòmic principal: el turisme. Característic per les casetes blanques, la gran església al bell mig i les oliveres que acaronen la platja, la silueta de Cadaqués és un dels reclams més bonics del litoral mediterrani.

 

(1) Entrada de Cadaqués a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cadaqu%C3%A9s

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170329

(3) Cadaqués Turisme

http://www.visitcadaques.org/

 

 

QUÈ ES POT FER

Deixar-se endur per l’atmosfera màgica que envolta Cadaqués és l’activitat principal a què convida la vila.

 

http://www.visitcadaques.org/img/documents/Cadaques_CAT_CAST_ITA_nova.pdf

 

 

       PASSEIG PEL CASC ANTIC

Perdre’s pel casc antic de Cadaqués –d’origen medieval–, trepitjar els seus carrerons empedrats i laberíntics, pujar fins al punt més alt i entrar a la cèlebre església de Santa Maria, o caminar fins al far de Cala Nans és una de les experiències més boniques que una vila excepcional pot oferir.

 

                       http://www.visitcadaques.org/?lang=cat&sec=cultura

 

 

 

       TURISME ACTIU

Si caminem quinze minuts, des de Cadaqués, i arribem a la cala de Portlligat, no només haurem gaudit d’una de les vistes més espectaculars del panorama marítim empordanès sinó que haurem arribat a la casa de Salvador Dalí, avui convertida en museu, que explica la fascinació de l’artista per aquest indret singular.

http://www.visitcadaques.org/?lang=cat&sec=natura&sub=cap_creus

 

 

GASTRONOMIA

 

Influïda per les cuines d’altres zones de la Mediterrània (Sardenya, Còrsega, Sicília, França...), la gastronomia de Cadaqués es caracteritza per la seva senzillesa i per uns sabors intensos que remeten als orígens de la cuina tradicional: les garotes, els musclos de roca, la llagosta, els arrossos, els suquets... però també els vins, convidats imprescindibles a qualsevol taula.

 

http://www.tripadvisor.es/Restaurants-g580326-Cadaques_Costa_Brava_Province_of_Girona_Catalonia.html

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 258 200

Ajuntament de Cadaqués

http://www.cadaques.cat/