Calella de Palafrugell – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Ubicat al municipi de Palafrugell (1), Calella és un antic poble de pescadors ple de cales i un paisatge natural com pocs a la costa catalana. Amb prop de 23.000 habitants (2), Calella és el municipi més poblat de la comarca, i el seu port i la seva àrea marítima són dels més transitats i amb més encant de la zona (3).

 

(1)    Entrada de Calella de Palafrugell a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Calella_de_Palafrugell

(2)    IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171175

(3)    Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda.cat/ca/palafrugell.html

 

QUÈ ES POT FER

Envoltat de petites cales i prop del paratge natural de Castell-Cap Roig, les moltes possibilitats de lleure, descans i gaudi de la natura fan de Calella un indret únic.

      CALES I PLATGES

El mar, que presideix aquesta població, es pot descobrir a través de petites cales (algunes amagades i desconegudes!) i camins accessibles a peu i en bicicleta. A l’estiu es converteix en un lloc indispensable; a l’hivern, la calma de l’entorn convida a passejar i descobrir el silenci mediterrani.

http://www.visitemporda.com/ca/recomanacions/422

       CULTURA

Calella de Palafrugell és, per excel·lència, el bressol de les havaneres: la platja del Port Bo aplega centenars de persones en el Cicle de Concerts d’Estiu. Sense oblidar un dels millors festivals musicals de la Mediterrània: el Festival de Cap Roig, amb un cartell inigualable d’artistes de renom internacional.

http://www.joventutsmusicals.cat/palafrugell

http://www.caproigfestival.com/

 

GASTRONOMIA

 

Els amants de la cuina de mar troben a Calella de Palafrugell un bon refugi per gaudir de les especialitats de la costa catalana: els peixos, el marisc o les diverses variants dels arrossos no falten en les propostes gastronòmiques dels locals i restaurants del poble.

 

http://www.tripadvisor.es/Restaurants-g1072491-Calella_de_Palafrugell_Palafrugell_Costa_Brava_Province_of_Girona_Catalonia.html

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Policia Local: 972 306 292

Ajuntament de Calella de Palafrugell

http://www.palafrugell.cat/