L’Estartit – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Dins el terme municipal de Torroella de Montgrí trobem l’Estartit, un poble de costa que viu de cara al mar (1). Tot i que encara conserva una notable activitat pesquera, agrícola i ramadera, el turisme és el principal motor econòmic de la vila (2), situada a un quilòmetre i escaig de les illes Medes, reconegudes per la seva riquesa de flora i fauna submarines (3).

 

(1) Entrada de l’Estartit a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Estartit

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171997

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda.cat/ca/l_estartit.html

 

QUÈ ES POT FER

A l’Estartit és l’entorn natural qui sedueix des d’un primer moment: la seva bellesa fascinant és capaç de transportar el visitant a racons inexplorats que no es poden trobar enlloc més.

 

http://www.visitestartit.com

http://www.visitestartit.com/ca/23/Illes-Medes-html

http://www.visitestartit.com/ca/41/Illes-Medes/Paradis-del-submarinisme-html

       PARADÍS DEL SUBMARINISME

Qualificat de millor reserva natural de la Mediterrània occidental, l’ecosistema de les illes Medes permet, amb diverses profunditats al llarg del seu litoral, tot tipus d’immersions per descobrir un fons marí únic de coralls, estrelles, així com coves i restes arqueològiques de naufragis al llarg dels segles.

 

       PATRIMONI NATURAL

El Parc Natural del Montgrí, que inclou les illes Medes i el Baix Ter, disposa d’un total de 8.192 hectàrees entre superfície marina i terrestre. Amb una gran quantitat d’hàbitats marins i terrestres, al Parc s’hi poden realitzar activitats d’esport i lleure.

http://www.visitestartit.com/ca/24/Parc-Natural-html

 

GASTRONOMIA

El mercat setmanal de l’Estartit (els dijous), als carrers de Santa Anna, el passeig marítim i l’avinguda de Grècia, posa a l’abast de tothom productes de proximitat: fruites, hortalisses, peixos, carns, embotits... Així com una àmplia oferta de restaurants, que presenten plats de cuina casolana i creativa per als amants de la bona gastronomia.

 

http://www.visitestartit.com/ca/28/Promocio/Comer%C3%A7-i-gastronomia-html

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 75 81 12

Ajuntament de Torroella de Montgrí

www.torroella-estartit.cat