Llafranc – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Pertanyent al terme municipal de Palafrugell, Llafranc és, essencialment, una zona residencial d’alt valor arquitectònic (1). Així doncs, la seva població esdevé, majoritàriament, visitant o de segona residència (2). De dimensions reduïdes, aquest indret destaca per l’encant de l’entorn que el caracteritza, de tradició marinera i típicament mediterrània (3).

 

(1)    Entrada de Calella de Palafrugell a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Llafranc

 

(2)    IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171175

(3)    Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda-costabrava.org/en/territory/239

 

QUÈ ES POT FER

El paisatge de Llafranc és, per si mateix, el seu principal atractiu, que es complementa amb l’ambient familiar que destil·len els seus carrers i la seva gent.

       NATURA I PLATJA

L’emblema per excel·lència de Llafranc és el far de Sant Sebastià, que s’alça imponent sobre el cap homònim. El passeig marítim, ideal per contemplar la bellesa del marc paisatgístic, és una cita ineludible.

http://www.visitemporda.com/ca/recomanacions/422

       CULTURA

El cap de Sant Sebastià, a més del far, alberga la Torre de Guaita, una ermita i les restes d’un poblat ibèric restaurat. La popular Cantada d’havaneres, el mes d’agost, juntament amb el Mercat Boig (ple d’artesans, antiquaris i brocanters), el primer dissabte de setembre, mostren la riquesa cultural i social de la localitat.

                                         http://www.baixemporda.cat/ca/palafrugell.html

 

GASTRONOMIA

 

Com a la resta de poblacions veïnes, Llafranc té una oferta de restauració rica i variada, basada en la cuina tradicional catalana on els plats de peix tenen un paper destacat, però també aquells que el combinen amb la carn (anomenats ‘mar i muntanya”), com ara el pollastre amb llagosta.

 

http://gourmetcatalunya.com/RESTAURANTS_BAIX_EMPORDA/PALAFRUGELL_LLAFRANC_CALELLA_RESTAURANTS.html

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Policia Local: 972 306 292

Ajuntament de Calella de Palafrugell

http://www.palafrugell.cat/