Port de la Selva – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Ubicat a la comarca de l’Alt Empordà, el Port de la Selva es troba dins la península del cap de Creus, al nord de la Costa Brava (1). Amb prop de 1.000 habitants, és un dels municipis amb més extensió de la comarca (2). I banyat per costa però també per muntanya –la serra de Verdera–, està comunicat per carretera amb les principals poblacions de la zona i els aeroports de Girona, Perpinyà i Barcelona (3).

 

(1) Entrada del Port de la Selva a la Vikipèdia

https://ca.wikipedia.org/wiki/El_Port_de_la_Selva

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171404

(3) Turisme Port de la Selva

http://ca.elportdelaselva.cat/turisme

 

QUÈ ES POT FER

Entre la diversitat de propostes que aquesta localitat posa a l’abast dels visitants, destaquen aquelles vinculades de manera especial amb l’entorn, privilegiat i únic al país.

       NATURA I PAISATGE

Els camins de ronda –característics de la Costa Brava– són una de les activitats estrella de la zona, que permeten gaudir del paisatge i l’espai natural mentre es practica senderisme i BTT. Paral·lelament, diverses rutes i itineraris descobreixen el seu patrimoni geològic i marítim.

http://ca.elportdelaselva.cat/turisme/rutes-i-senders/

http://ca.elportdelaselva.cat/turisme/esports/

 

       CALES I PLATGES

Per la seva ubicació i el seu entorn singular, aquesta localitat alberga algunes de les millors platges i cales de la costa catalana: de sorra fina o de pedres, les seves aigües cristal·lines esdevenen símbol de la vila.

http://ca.elportdelaselva.cat/turisme/les-nostres-platges-i-cales/

 

GASTRONOMIA

 

Com la majoria d’indrets de la costa gironina, la cuina del Port de la Selva es caracteritza per una predilecció pels productes de mar, com ara les anxoves, les gambes o els escamarlans. Anualment, les Jornades Gastronòmiques de l’escamarlà i la gamba posen a disposició de visitants i vilatans els productes més preuats del territori.

 

http://ca.elportdelaselva.cat/noticia/iv-jornades-gastronomiques-de-la-gamba-i-lescamarla-307.html

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon Policia Local: 972 126 600

Ajuntament del Port de la Selva

http://ca.elportdelaselva.cat/ajuntament/