Roses – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Aquest municipi de la comarca de l’Alt Empordà ocupa la part sud de la península del cap de Creus i la part nord del golf de Roses (1), un marc incomparable de natura i bellesa paisatgística (2). Centre turístic de primer nivell i amb dos ports de gran afluència (un de pesquer i un d’esportiu), Roses és una vila clau dins l’enclavament turístic i geogràfic de la Costa Brava (3).

 

(1) Entrada de Roses a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Roses

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171523

(3) Roses Turisme

http://visit.roses.cat/

 

QUÈ ES POT FER

Els paratges naturals i els paisatges que regala són la perla d’aquesta contrada, imprescindibles per comprendre l’essència de l’Empordà i la costa del nord de Catalunya.

 

      PLATGES

Situada dins el Parc Natural del Cap de Creus, la costa de Roses, banyada de penya-segats, amb aigües cristal·lines poc profundes i platges i cales de sorra fina, és ideal per gaudir de l’essència del Mediterrani. La pràctica d’activitats nàutiques, com ara el submarinisme o el caiac, és un dels reclams més preuats pels banyistes. 

 

http://visit.roses.cat/ca/cb/descobreix-/les-platges/

 

 

       PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

Un total de 13.844 hectàrees formen el Parc Natural del Cap de Creus, el primer parc natural marítim i terrestre de Catalunya. La diversitat d’espècies animals i vegetals i la riquesa de jaciments arqueològics terrestres i marins conviden al busseig i l’excursionisme.

 

http://visit.roses.cat/ca/cb/descobreix-/llocs-d-interes-/parcs-naturals-/parc-natural-de-cap-de-creus_825.html

 

 

 

GASTRONOMIA

 

El peix fresc és el rei indiscutible de la cuina de Roses. El suquet de peix, el plat típic de la vila, comparteix protagonisme amb l’oli d’oliva, la mel, les anxoves o la carn, tots productes d’alta qualitat; juntament amb els vins joves, especialment els blancs afruitats i rosats, elaborats als cellers de la comarca, sense oblidar el cava i la garnatxa.

 

http://visit.roses.cat/ca/cb/descobreix-/gastronomia-/

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 25 24 00

Ajuntament de Roses

http://www.roses.cat/