Sant Feliu de Guíxols – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Considerada la capital de la Costa Brava per ser el lloc des d’on es va posar nom a aquesta costa (1), Sant Feliu de Guíxols és un important nucli turístic i d’estiueig (2). Amb unes temperatures suaus tot l’any i comunicat per carretera amb Girona (a 34 km) i Barcelona (a 105 km), l’economia del poble s’enfoca principalment al turisme tot i que dècades enrere va ser un dels centres més importants de la indústria del suro (3).

 

(1) Entrada de Sant Feliu de Guíxols a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Feliu_de_Gu%C3%ADxols

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171609

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda.cat/ca/sant_feliu_de_guixols.html

 

QUÈ ES POT FER

Tant dins el mateix poble com als altres nuclis del terme municipal, l’oferta d’oci, cultura, espais naturals i descans permet una estada que mai deixa indiferent qui la viu.

       PATRIMONI HISTÒRIC

Les visites obligades que permetran conèixer de prop la personalitat de Sant Feliu són el monestir medieval (Porta Ferrada), emblema de la vila, així com la Caseta del Salvament, l’Ermita de Sant Elm o el Casino Modernista La Constància (a més d’un curiós Museu de la Joguina o el Museu Thyssen).

       PLATGES I ACTIVITATS A LA NATURA

Als amants de l’aventura, els 500 m d’ascens i descens de la Via Ferrada els oferiran un mar de sensacions, però també les múltiples activitats nàutiques i aquàtiques: submarinisme, caiac, vela... així com les platges i cales de tots els tipus i dimensions.

http://www.visitguixols.com/quefer.html#nautiques

http://www.visitguixols.com/

 

GASTRONOMIA

 

La gastronomia de Sant Feliu és essencialment marinera, on hi ha cabuda per als plats tradicionals però també els innovadors. Destaca, però, la Cuina del Peix Blau Ganxó, típica del poble, amb plats com el suquet de peix, el bacallà, el peixopalo o el suquet d’anxoves.

 

http://www.visitguixols.com/onmenjar.html#GASTRONOMIC

http://www.guixols.cat/gastronomia.html

http://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-6982-cat-campanya_gastronymica_del_peix_blau_ganxy_a_sant_feliu_de_guyxols.htm

http://www.guixols.cat/files/turisme/20100209pd_tur_cuines.pdf

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 32 70 00

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

http://www.guixols.cat/