Tamariu – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Situat al nord del terme municipal de Palafrugell, Tamariu es caracteritza pels seus carrers estrets i la seva platja salvatge –entre roques i arbres–, que dibuixen un paisatge d’allò més pintoresc (1). Una població de poc més de 300 habitants augmenta exponencialment durant els mesos d’estiu (2). Tot i que tradicionalment era una vil·la de pescadors, des de la dècada de 1980 va esdevenir un nucli exclusiu d’estiuejants i centre turístic de primer ordre (3).

 

(1) Entrada de Tamariu a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Tamariu_(Palafrugell)

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171175

(3) Consell Comarcal del Baix Empordà

http://www.baixemporda-costabrava.org/ca/territori/235

 

QUÈ ES POT FER

L’entorn de Tamariu (parcs, boscos i cales amagades entre pins i roques) convida a una activitat indiscutible: a viure’l amb tots els sentits.

 

       LES PLATGES

Com gran part dels conjunts de platja de la Costa Brava, la de Tamariu és de sorra de gra gruixut i graveta d’ortosa que n’alberga tres més: la platja dels Lliris i la platja Gran (de gra gruixut) i una de pedres i aigua dolça. Molt properes, les cales de Cabres, Es Portió, Aigua Xelida i Cala Marquesa són úniques a la zona.

 

       TURISME ACTIU

Els camins propers a la platja, que permeten passejar entre pins i capbussar-se a les cales, són ideals per descobrir tranquil·lament el territori i arribar a les localitats properes, com Llafranc. Els amants de l’aventura no es voldran perdre activitats com el submarinisme, la vela o els caiacs, així com el paddel surf o el voleibol platja.

http://www.baixemporda-costabrava.org/es/turismo/58

 

GASTRONOMIA

 

La cuina de tot Palafrugell és una de les més variades de la costa gironina, on mai no falten productes de la mar: els peixos i el marisc són els protagonistes indiscutibles de gran part dels plats genuïns, sense oblidar els arrossos, la joia de la majoria de restaurants de la zona.

http://visitpalafrugell.cat/gastronomia/

http://visitpalafrugell.cat/gastronomia/restaurants/

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 613 100

Ajuntament de Palafrugell

http://www.palafrugell.cat/