Olot – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

La capital de la comarca de la Garrotxa (1), comunicada per carretera amb Barcelona i Girona, però també per aeroport, és, per la seva història i riquesa cultural, un dels nuclis amb més personalitat de Catalunya (2). Caracteritzada per un clima humit i força plujós, el motor econòmic de l’anomenada “ciutat dels volcans” són la indústria i el turisme (3).

 

(1) Entrada d’Olot a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Olot

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171143

(3) Consell comarcal de la Garrotxa

http://www.garrotxa.cat/

 

QUÈ ES POT FER

Olot és una vila coneguda arreu per la seva destacada vitalitat cultural i pel seu entorn, marcat per boscos i volcans, que la fan única al país.

 

http://www.turismeolot.cat/

 

       PATRIMONI NATURAL

Visitar el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (a tocar del nucli urbà) és un festival de la natura: prop de quaranta cons volcànics i més d’una vintena de colades de lava es complementen amb una vegetació de valor paisatgístic fora de sèrie. Hi ha a disposició del visitant diversos itineraris per descobrir-lo a peu per camins senyalitzats.

 

       PATRIMONI CULTURAL

Una de les joies de la corona olotina són les construccions modernistes, repartides pel casc antic, però també el claustre renaixentista del Carme, la plaça del Mercat, el Museu dels Volcans o el Museu de la Garrotxa, que alberga peces selectes de l’art català modern.

 

http://www.olotcultura.cat/equipaments/museus-dolot/

 

http://www.turismeolot.com/

 

 

GASTRONOMIA

 

La gastronomia ocupa un lloc primordial dins la cultura olotina: la Cuina Volcànica i la Cuina de Remença proporcionen plats com les “patates d’Olot” o productes com la botifarra, la coca de llardons d’Olot o els fesols de Santa Pau, que es poden degustar en restaurants amb estrella Michelin (Les Cols) però també en establiments populars.

 

http://www.turismeolot.com/descobreix-olot/100-gastronomic/

 

http://www.turismeolot.com/es/descubre-olot/100-gastronomico/plaza-mercado-y-comercio-de-olot/

 

 

http://www.turismeolot.com/descobreix-olot/100-gastronomic/cuina-amb-estrella/

 

 

http://ca.turismegarrotxa.com/la-garrotxa/gastronomia/

http://www.cuinavolcanica.cat/cat/index.asp

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 972 27 91 33

Ajuntament d’Olot

http://www.olot.cat/