Sant Feliu de Pallerols – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Dins de la Vall d’Hostoles (la Garrotxa) trobem Sant Feliu de Pallerols (1), municipi que forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i de l’Espai d’Interès Natural del Collsacabra (2). Amb una economia basada en l’agricultura de secà, la ramaderia i la indústria d’embotits i xocolates, el turisme residencial és també un element important dins l’engranatge econòmic de la vila (3).

 

(1) Entrada de Sant Feliu de Pallerols a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Feliu_de_Pallerols

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171616

(3) Sant Feliu de Pallerols Turisme

http://ca.turismegarrotxa.com/municipi/sant-feliu-de-pallerols/

 

 

 

QUÈ ES POT FER

Caracteritzat pel seu patrimoni i una varietat paisatgística formada per muntanyes, volcans i fonts que brollen del riu Brugent, Sant Feliu és un poble de tradició artística i farandulera: no en va als seus habitants se’ls anomena “els pescallunes”.

 

       NUCLI URBÀ I ENTORNS

Passejar pel casc antic així com pels seus voltants és també una experiència singular: el volcà de Sant Marc (a 20 minuts del centre), els ponts medievals, el Molí Gros, l’edifici modernista de can Casas... a més de la Via Verda que duu d’Olot a Girona.

 

http://ca.turismegarrotxa.com/la-garrotxa/territori-i-natura/parc-natural-i-espais-protegits/parc-natural-de-la-zona-volcanica-de-la-garrotxa/nucli-antic-de-sant-feliu-de-pallerols/

 

      TURISME RURAL

Considerat un museu a l’aire lliure per la seva riquesa natural, la vall d’Hostoles es nodreix de fonts, salts d’aigua, gorgs... i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa esdevé visita obligada per a aquells que fan de la natura una manera de viure.

http://ca.turismegarrotxa.com/paisatges-rurals/la-vall-d-hostoles/

 

 

GASTRONOMIA

 

Els sabors més genuïns i propis de la zona conflueixen en una modalitat gastronòmica que només es troba a Sant Feliu de Pallerols: la cuina de la xarxa d’hostatgeries dels santuaris, que fusiona tradició i modernitat i es basa en ingredients locals per elaborar salses, picades, sofregits, però també peixos carns i dolços típics.

http://www.santuarisdegirona.cat/pallerols/ca/gastronomia.asp

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 444 011

Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols

http://www.santfeliudepallerols.cat/