Sant Joan les Fonts – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Travessat pel riu Fluvià, Sant Joan les Fonts es troba dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i enllaça per carretera amb municipis veïns com Olot o Ripoll. La principal font d’ingressos d’aquesta vila es basa en la indústria (alimentària, metal·lúrgica i paperera) i, en menor mesura, en l’agricultura, la ramaderia i el sector terciari.

 

(1) Entrada de Sant Joan les Fonts a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Joan_les_Fonts

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171851

(3) Sant Joan les Fonts Turisme

http://www.turismesantjoanlesfonts.com/ca/sant-joan-les-fonts

 

QUÈ ES POT FER

Passejar pel centre històric o assistir a una de les múltiples activitats culturals i populars que organitza cada any la vila són dues propostes irresistibles per a visitants freqüents i puntuals.

 

       PATRIMONI CULTURAL

El patrimoni monumental de Sant Joan les Fonts es desplega en un entorn rural on s’amaguen joies de l’arquitectura com el castell medieval Estada Juvinyà, l’església de l’antic monestir romànic, el pont medieval o el Molí Fondo.

 

http://www.turismesantjoanlesfonts.com/ca/monuments

 

       FIRES I FESTES

Les diverses activitats festives que s’organitzen a la vila són una bona excusa per endinsar-se en la seva tradició i els seus costums: la Fira del Tastet, la Nit de les Dones d’Aigua, les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya o la cèlebre festa de Carnestoltes.

 

http://www.turismesantjoanlesfonts.com/ca/fires-i-festes

 

GASTRONOMIA

 

El reflex de la cuina de la localitat i la comarca es troba en la Fira del Tastet, una cita anual que aplega gent d’arreu per tastar noves propostes gastronòmiques basades en la cuina tradicional de la zona amb uns protagonistes indiscutibles: els embotits.

 

http://www.turismesantjoanlesfonts.com/ca/que-fer-/on-menjar

 

http://www.turismesantjoanlesfonts.com/fira-del-tastet/ca/fires-i-festes

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 680 002

Ajuntament de Sant Joan les Fonts

http://www.santjoanlesfonts.cat