Santa Pau – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Al sud-est de la plana d’Olot, a 50 km de Girona i 150 de Barcelona –ciutats amb què comunica per carretera–, s’estén el municipi de Santa Pau (1). Ubicat al bell mig de la Zona Volcànica de la Garrotxa, a tocar de volcans, fagedes i salts d’aigua (2), té una superfície de prop de 50 km2 i ocupa més del 80% del Parc Natural (3).

 

 

(1) Entrada de Santa Pau a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Pau

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171848

(3) Santa Pau, la màgia de la natura

http://www.santapau.com/patronat

 

QUÈ ES POT FER

Els espais naturals adjacents a Santa Pau, juntament amb una activa vida popular i cultural, fan que l’avorriment sigui un concepte inexistent en el seu diccionari.

 

       ACTIVITATS POPULARS

Són ineludibles jornades com La Fesolada (la festa dels fesols, una de les celebracions més multitudinàries de Catalunya), la Festa Major, el Pessebre vivent o la Nit de Remença (amb actuacions i activitats al recinte medieval). La majoria d’aquestes tenen lloc al Firal dels bous, espai dedicat històricament als mercats i fires de la vila.

 

 

 

       TURISME ACTIU

Santa Pau i els seus entorns són perfectes per practicar tot tipus d’activitats a l’aire lliure: senderisme, passejos amb carruatges, vols amb globus, rutes 4x4, gaudir del paisatge amb el carrilet...

 

http://www.santapau.com/patronat/wp-content/uploads/2015/03/RUTES.jpg

http://www.santapau.com/patronat/?cat=8   

 

 

GASTRONOMIA

 

La gastronomia de Santa Pau, com tota la de la Garrotxa, pertany a l’anomenada Cuina Volcànica. Però si hi ha un ingredient estrella que destaca per sobre la resta és el fesol, que ha adquirit denominació pròpia (“el fesol de Santa Pau”) i al qual es dedica una fira i diverses jornades populars, com les “fesolades”.

 

http://www.santapau.com/patronat/?page_id=569

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Telèfon d’Atenció Ciutadana:  972 680 002

Ajuntament de Santa Pau

http://www.santapau.cat/