Banyoles – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Banyoles, capital de la comarca del Pla de l’Estany, es troba a 120 km de Barcelona i a 49 de la frontera francesa (1). El petit terme municipal, que no arriba a 11 km2 de superfície, té una població de prop de 20.000 habitants (2). Va ser subseu olímpica durant els Jocs Olímpics de Barcelona’92, en les proves de rem i piragüisme que es van celebrar en el seu estany, emblema de la ciutat (3).

 

(1) Entrada de Banyoles a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Banyoles

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170157

(3) Banyoles Turisme

http://martis.banyoles.cat/controller.php?p_action=show_page&pagina_id=4&inst_id=10

 

QUÈ ES POT FER

Practicar activitats a l’aire lliure o deixar-se endur per la vora de l’estany són dos dels reclams d’aquesta ciutat amb encant que sorprenen el visitant que la trepitja per primera vegada.

 

       PASSEIG PER L’ESTANY

La conca del llac de Banyoles –una de les més extenses de la península Ibèrica i de gran valor ecològic, paisatgístic i geològic– convida a passejar-hi i observar com natura i urbanisme es donen la mà de forma natural i encisadora.

 

http://martis.banyoles.cat/controller.php?p_action=show_page&pagina_id=9&inst_id=293&pare_id=286&lang=CAT

 

 

       TURISME ACTIU

Les possibilitats de gaudir el llac de Banyoles (i el nucli de la vila) són gairebé infinites: permeten fer rutes a peu, en bicicleta, segway, caiac i piragüisme, anar en barca i fins i tot pescar-hi.

http://martis.banyoles.cat/controller.php?p_action=show_page&pagina_id=9&inst_id=319180&pare_id=286

 

 

GASTRONOMIA

 

La cuina de Banyoles, a través de destacats restaurants, fires i jornades gastronòmiques, cèlebres a la comarca, és coneguda per l’elaboració de plats tradicionals de la cuina catalana com l’ànec amb figues, l’arròs de muntanya, els cargols amb pop, les patates farcides... i plats genuïns com els cèlebres banyolins (fesols típics de la zona).

http://turisme.plaestany.cat/Seccio/Gastronomia/Productest%C3%ADpics/tabid/195/IdT/59/language/ca-ES/Default.aspx

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 972 18 16 50

Ajuntament de Banyoles

http://www.banyoles.cat