Amer – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Dins la comarca de la Selva, a tocar d’Olot i Girona i travessat pel riu Brugent, apareix Amer enmig d’una petita vall (1). Amb prop de 40 km2 d’extensió i més de 2.000 habitants, aquesta població de clima humit i temperat tot l’any ofereix una riquesa natural característica de la zona: alzines, roures, pins, suredes, camps de cereals, horts i avellaners (2). Però també mostres de patrimoni històric, com l’ermita, la talaia o l’església (3).

 

(1) Entrada d’Amer a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Amer

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170078

 

QUÈ ES POT FER

La vall d’Amer proposa una llista interminable d’activitats per fer a la natura, en família o amb amics, i descobrir tranquil·lament el nucli històric, lluny d’aglomeracions, i gaudir d’activitats com concerts, teatre, o cinema.

       TURISME ACTIU

Els amants de les activitats a l’aire lliure troben en Amer el seu paradís particular: senderisme, cicloturisme, vols en parapent, bicicleta de muntanya, escalada, refrescar-se en els gorgs, els rius i els torrents...

       PESCA I CERCA DE BOLETS

La pesca de riu és una activitat interessant per a aquells que hi són aficionats: carpes, barbs o truites es passegen pel riu Brugent a l’espera de ser pescats. Aquells, en canvi, a qui els agradi cercar bolets, tenen boscos a la seva disposició a punt per trobar-hi rovellons, pinetells, rossinyols o múrgoles.

 

GASTRONOMIA

Els dolços són els productes estrella d’Amer: els capricis, els rocs i els ametllats són galetes típiques de la vila elaborades tradicionalment amb receptes centenàries, juntament amb els carquinyolis o les coques de llardons. La Castanyada popular (concurs de torradors de castanyes) i la Festa del Pedreguet o de l’albergínia posen de manifest l’interès gastronòmic d’Amer.

 

http://www.selva.cat/laselvaturisme/catala/artesania_comerc/productes_tipics.php?anterior=artesania_comerc

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 43 11 12

Ajuntament d’Amer

http://www.amer.cat/