Anglès – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Situat a 17 km de Girona i 100 de Barcelona, Anglès ocupa una extensió de gairebé 17 km2, a la comarca de la Selva (1). Envoltat de rius i del massís de les Guilleries, sovint es parla del clima d’Anglès com un microclima, essencialment mediterrani amb temperatures mitjanes (2). La indústria és present a la vila: dues fàbriques tèxtils i diversos tallers donen feina a la població de la zona (3).

 

(1) Entrada d’Anglès a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Angl%C3%A8s_%28la_Selva%29

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170084

(3) La Selva Turisme

http://www.laselvaturisme.com

 

QUÈ ES POT FER

L’entorn d’Anglès, al bell mig d’un petit turó en una planura per on passen els rius Ter i Osor, comprèn diversos nuclis urbans i veïnals i gaudeix d’un centre històric únic a la contrada.

      NUCLI ANTIC

El barri gòtic, amb portalons, finestres i edificacions de la noblesa d’anys ençà, juntament amb la plaça de la Vila (antiga plaça d’armes d’un castell avui inexistent), conserva encara un tros de muralla medieval. El notable patrimoni arquitectònic i industrial recorda un passat de gran activitat econòmica.

 

 

      PATRIMONI NATURAL I TURISME ACTIU

La Via Verda del Carrilet, amb el carril bici que comunica Olot amb Girona i la Costa Brava, permet fruir del paisatge i la natura d’Anglès i el seu entorn: un hàbitat de vegetació forestal que cobreix les muntanyes, els boscos de riberes i la vegetació de la plana. Sense oblidar la rica fauna autòctona: senglars, guilles, conills, teixons, aus rapinyaires...

GASTRONOMIA

 

Formatges, carns, productes silvestres, peix i marisc... i una gran diversitat de productes característics de la comarca, com ara els modernistes, una mena de pa de pessic típic d’Anglès que fa més d’un segle que es prepara tot seguint la tradició. A més, la Ruta de la Botifarra o la Ruta més dolça permeten, un cop l’any, endinsar-se en la gastronomia local.

 

http://www.selva.cat/laselvaturisme/catala/artesania_comerc/productes_tipics.php?anterior=artesania_comerc

http://www.angles.cat/turisme/itineraris-i-rutes/

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana:  972 420 058

Ajuntament d’Anglès

http://www.angles.cat/