Tossa de Mar – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Amb una ubicació privilegiada entre Barcelona i la frontera amb França (1), Tossa de Mar (a la comarca de la Selva) comunica amb poblacions de les comarques properes del Gironès i el Baix Empordà (2). Com altres localitats de la zona, Tossa també és una antiga població de pescadors que en les darreres dècades ha esdevingut un nucli important de turisme de la Costa Brava (3).

 

(1) Entrada de Tossa de Mar a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Tossa_de_Mar

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=172023

(3) Tossa de Mar Turisme

http://www.infotossa.com/

 

QUÈ ES POT FER

Gaudir de l’entorn, passar-s’ho bé, conèixer la seva cultura i les seves tradicions així com la història que l’amara, és només un tast de tot el que Tossa pot oferir.

 

      PLATGES

Pins, romaní, farigola... i l’olor que desprenen al costat de la inconfusible olor de mar i el color dels penya-segats reflectits a l’aigua. Les platges i cales de Tossa (com Cala Bona) permeten practicar-hi activitats de tota mena o simplement relaxar-s’hi i prendre el sol.

 

       PATRIMONI CULTURAL I NATURAL

El casc antic de Tossa és, essencialment, medieval: així ho demostra la Vila Vella, amb el recinte emmurallat i les torres cilíndriques, que dibuixen un dels skylines més característics de la costa catalana. Diverses rutes a peu, a més, conviden a descobrir paratges amagats de l’entorn i a viure la natura de primera mà.

http://www.infotossa.com/images/dbfolletos/rutes_a_peu_cat.pdf

 

GASTRONOMIA

Hereva de la cuina local, la gastronomia de Tossa també ha estat influïda per les diverses cultures que, amb el pas del temps, hi han anat deixant petjada. Tot i així, el peix fresc i els mariscs són protagonistes indiscutibles de la cuina tossenca, juntament amb els fideus a la cassola, el plat protagonista d’una campanya gastronòmica que mostra les diverses maneres de preparar-los.

 

http://www.laselvaturisme.com/agenda/gastronomia/6a-campanya-gastronomica-dels-fideus-la-cassola-de-tossa-de-mar/

 

http://www.infotossa.com/cat/menjar/secmenjarini.php?idseccion=12&seccionid=12

 

http://www.infotossa.com/images/dbfolletos/cuinatossa.pdf

http://www.infotossa.com/images/dbfolletos/guiarestaurants.pdf

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local: 088

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 340 135

Ajuntament de Tossa de Mar

http://www.tossademar.cat/