Manlleu – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Situat al bell mig de la plana de Vic (a la comarca d’Osona), Manlleu ocupa una superfície de 17 km2 delimitada pel riu Ter (1), que ha contribuït al desenvolupament econòmic i social de la vila (2). Aquesta, històricament lligada al sector de la indústria –que dóna feina a més de la meitat de la població– es caracteritza també per un paisatge de boscos i pasturatges i un clima mediterrani de muntanya mitjana (3).

 

 (1) Entrada de Manlleu a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Manlleu

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=081120

(3) Manlleu Turisme

http://www.manlleu.cat/mod/punts-d-interes-turistic.htm

 

QUÈ ES POT FER

Descobrir el patrimoni arquitectònic de Manlleu –indeslligable del seu desenvolupament econòmic– així com endinsar-se en la riquesa natural del seu entorn són només dues de les moltes propostes d’aquesta activa ciutat.

 

 

       PATRIMONI INDUSTRIAL

Més de dos quilòmetres a la vora del riu permeten conèixer l’evolució de la tradició industrial de la localitat: edificis com la Colònia Rusiñol o el Museu Industrial del Ter (a l’antiga fàbrica de Can Sanglas), configuren la identitat de Manlleu.

 

       TURISME ACTIU

L’entorn natural, marcat pel Parc del Ter i els seus voltants, permet resseguir les dues ribes del riu en bicicleta o a peu, però també per aigua: navegar amb piragua pel riu esdevé una experiència irrepetible.

 

GASTRONOMIA

 

Com tota la cuina de les comarques osonenques, la de Manlleu es caracteritza per uns embotits i uns formatges excel·lents. Però una visita a Manlleu no pot ser del tot completa si no es tasta la beguda típica de la contrada: la llimoneta. Cada any, la ciutat organitza la iniciativa “Idea’t”, un espai de trobada entre cultura i gastronomia que fa les delícies de locals i visitants.

 

http://www.entitatsmanlleu.cat/idea-t-manlleu-cultura-i-gastronomia/

 

http://www.turismecatala.com/manlleu-ideat-turisme-catala-agenda-festa-catalunya-fires-festes-turismecatala

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Policia local:  93 850 79 11

Ajuntament de Manlleu

http://www.manlleu.cat/