Besalú – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

El municipi de Besalú, amb 2.400 habitants, està estratègicament situat entre tres comarques: l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany i la Garrotxa (a la qual pertany). Travessat pel riu Fluvià, comunica per diverses carreteres amb les localitats veïnes i Girona i Barcelona. La indústria i el sector terciari així com el turisme (gràcies a la importància dels seus monuments històrics) són les principals fonts de riquesa del municipi, un dels més pintorescos de tot Catalunya.

 

(1) Entrada de Besalú a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Besal%C3%BA

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=170195

(3) Consell Comarcal de la Garrotxa

http://www.garrotxa.cat/

 

QUÈ ES POT FER

A Besalú és cita obligada endinsar-se de ple en la història i els orígens de Catalunya així com gaudir de les nombroses activitats culturals i gastronòmiques que proposa la vila.

 

https://drive.google.com/file/d/0B9S20nktGDIYcUs0T3RyYnlTWWVRTmoxaTF6Yl9sQng3SnpN/view

 

       ACTIVITATS POPULARS

Parlar de Besalú és parlar, indiscutiblement, del seu pont sobre el riu Fluvià i dels carrerons empedrats que hi condueixen. Amb un dels conjunts històrics i artístics medievals més ben conservats de Catalunya, a Besalú destaca el pont romànic, el call jueu, el Miqvé o casa de banys rituals (recinte de banys jueus únic a la Península) i les esglésies romàniques i gòtiques.

 

 

      FIRES I FESTES

Besalú és punt de trobada de persones que vénen d’arreu per assistir a les seves cèlebres fires, festes i mercats, com ara el Mercat Medieval, la Fira de la Ratafia, la Fira de Forjadors i Artistes del Ferro i la Fira de Talla Artística i Escultura en Fusta, el LIBERISLIBER (la Fira del Llibre Independent) o la celebració de Recreació Històrica Besalú Ciutat Jueva.

 

http://ca.turismegarrotxa.com/municipi/besalu/

 

 

GASTRONOMIA

 

Arran de la unió entre l’Ajuntament i els restaurants del municipi, la iniciativa “Besalú Gastronòmica” es proposa promocionar productes de la seva cuina, com ara els peus de porc amb suc, l’ànec amb peres, el conill agredolç, el bacallà a la menta o el xai amb pèsols. I la ratafia, el licor genuí de la contrada.

 

http://turismoenpueblos.es/girona/besalu-sus-fiestas-y-su-gastronomia/25/

 

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 59 02 25

Ajuntament de Besalú

http://www.besalu.cat/