Santa Coloma de Farners – Catalunya (Espanya)

SITUACIÓ GEOGRÀFICA I DESCRIPCIÓ

Capital de la comarca de la Selva, Santa Coloma de Farners es troba entre la plana i la muntanya de Les Guilleries (1). A 24 km de Girona i 90 de Barcelona, està a 142 metres sobre el nivell del mar i a 30 km de la Costa Brava (2). Comprèn diversos nuclis de veïnats i urbanitzacions, com Sant Pere Cercada, Castanyet o Sant Miquel de Cladells. (3)

 

(1) Entrada de Santa Coloma de Farners a la Vikipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Coloma_de_Farners

(2) IDESCAT

http://www.idescat.cat/emex/?id=171805

(3) Santa Coloma de Farners Turisme

http://www.scf.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=11

 

      QUÈ ES POT FER

Tant pel nucli històric com pels seus voltants, Santa Coloma de Farners ofereix un tast irresistible de la idiosincràsia empordanesa.

 

http://www.catalunya.com/destinaciones/santa-coloma-de-farners-2-1-171805?selectLanguage=1

 

       PATRIMONI HISTÒRIC

Els carrerons antics que van a vessar a la Plaça Farners, vestida de façanes modernistes símbol de l’esplendor de principis del segle XX, conviden a passejar pels seus comerços així com pels racons més allunyats del bullici: el Parc de Sant Salvador, ple de fonts i passejos, o les Termes Orion.

 

       RUTES

Conèixer tots els secrets d’aquesta vila és possible a partir de diverses rutes: la Ruta del Romànic (que comprèn el castell i el monestir), la Ruta de les 10 Ermites (que té lloc per diversos municipis propers) o la Ruta de l’Aigua i el Rocar (que mostra centres lúdics i termals).

 

GASTRONOMIA

Santa Coloma de Farners ha esdevingut capital de la ratafia –beguda alcohòlica típica catalana elaborada amb aiguardent i herbes remeieres–, amb què també es fan productes típics com la coca o la cervesa, i a la qual es dedica cada any la Festa de la Ratafia, una de les més antigues de Catalunya. Tot i que la Fira del Pa amb Tomàquet també ha adquirit un protagonisme rellevant en els darrers anys.

 

 

 

http://www.laselvaturisme.com/directori/que-fer/fires-festes-tradicions/fira-de-la-ratafia/

http://www.laselvaturisme.com/es/agenda/fiestas-populares/ix-feria-del-pan-con-tomate-en-santa-coloma-de-farners/

 

 

TELÈFONS I ENLLAÇOS D’INTERÈS

Emergències: 112

Telèfon d’Atenció Ciutadana: 972 84 08 08

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

http://www.scf.cat/