EL PREU DELS IMMOBLES A GIRONA PODRIA CAER, GRÀCIES A UNA LlIURA FORTA

Flag of the United Kingdom

2016.06.16

Tens pensat comprar un immoble a Girona aquest any? Si és així, potser ja sabràs la beneficiosa que és una alta taxa de canvi quan compres la teva propietat. Al cap ia la fi, si la lliura està volant contra l'euro, aconseguiràs molts més euros, quan transfereixes diners per comprar un immoble a Girona. Amb això en ment, vegem si la taxa de canvi podria pujar aquest any.

1. La lliura esterlina podria pujar contra l'euro, si el Regne Unit vota per quedar-se a la Unió Europea, en el referèndum del juny 23.

Això li podria beneficiar la lliura, perquè si el Regne Unit rebutja el Brexit, això trauria el núvol més gran i fosca de l'horitzó econòmic del Regne Unit. De fet, la lliura podria pujar de 1.26, el seu nivell d'avui en dia, fins 1.43, on estava l'any passat, baixant el preu de propietats a Girona.

2. La taxa de canvi de la lliura a l'euro podria enfortir-se, si l'economia del Regne Unit accelera el 2016.

El motor econòmic del Regne Unit podria arrencar en cas Gran Britània vota per quedar-se a la UE al 23 de juny. Això li podria passar a l'economia del Regne Unit una pujada, perquè els convenceria a les empreses a contractar treballadors nous i invertir una altra vegada. En conseqüència, com el PIB del Regne Unit puja, pujaria la lliura també, baixant el preu de propietats a Girona.

3. La lliura esterlina podria vèncer a l'euro, si l'economia de l'Eurozona s'estanca altra vegada.

Per exemple, només el mes passat l'economia del bloc de la moneda comuna es va expandir al ritme més lent en 16 mesos, segons l'autoritat en economia Markit. En particular, es van decebre les economies de Portugal, Itàlia i Grècia. Això li podria baixar al valor de l'euro, fent que els immobles a Girona siguin més barats.

4. La lliura podria volar contra l'euro, si l'eurozona es torna a caure en la deflació.

La deflació és quan els preus cauen, la qual cosa sona bé, però en realitat no incentiva els caps a pagar-los més als seus empleats, així que és danyós econòmicament. Ja a l'abril, la inflació de l'Eurozona va caure -0.2%, suggerint que el pronòstic per al bloc de la moneda comuna no sigui molt bo. Això podria baixar el preu de les propietats a Girona.

5. La lliura esterlina podria caure contra l'euro, si el Regne Unit inesperadament vota per sortir de la Unió Europea.

Per protegir-te contra aquest risc, pots fer el que es diu un "forward contract". Això et permet fixar la taxa de canvi d'avui on està, per protegir-te si la lliura es torna més volàtil després del referèndum. Així, sabràs exactament el preu que pagaràs per la teva immoble de Girona.

Amb tot això en ment, estàs en la millor posició possible per aprofitar de la taxa de canvi quan compres una propietat a Girona

 

Categories: 

Afegeix un nou comentari